Ultimele stiri

Pentru că investitorii privați nu s-au arătat interesați, Primăria face parcare în centrul orașului pe bani proprii

parcare bega

Ceea ce trebuia să fie un motiv de bucurie pentru șoferi, a rămas doar un miraj!  Parcarea ce urma să fie construită în piaţa Foch Ferdinand, din spatele magazinului Bega, de SDM în parteneriat cu un investitor privat nu se mai realizează căci nimeni nu s-a artat interesat la licitații. Totuși, Primăria Timișoara nu vrea să-i lase pe timișoreni fără locuri de parcare, așa că amenajează parcarea pe bani proprii.

La opt luni de când societatea municipalității SDM a primit contractul de concesiune pe 49 de ani pentru terenul din spatele magazinului Bega, Primăria a decis să-i retragă acest drept. Asta pentru că deși au fost lansate două licitații, nici un investitor nu s-a arătat interesat.

Municipalitatea nu vrea să-i lase pe timișoreni fără respectivele locuri de parcare mai ales că în centrul orașului este o lipsă pregnantă a acestora, așa că vrea să facă parcarea cu orice preț. În acest sens, singura posibilitate pare a fi cea a realizării parcării din fonduri proprii. Tocmai de aceea Primăria a decis retragerea dreptului de concesiune al SDM, pentru ca pe viitor să poată demara singură lucrările.

„Ați aprobat ca acel teren să fie dat în concesiune către SDM, iar SDM să caute un partener privat. SDM nu s-a înregistrat încă și este simplu să le luăm acum acest drept. Deși cele două tentative de licitare au esuat, este foarte importantă această parcare în această zonă. Nu mai putem aștepta după investitori care nu mai vin, putem face noi acastă investiție, dar întâi trebuie să vedem cât va costa”, a explicat primarul Nicolae Robu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*