Ultimele stiri

Pentru întreținerea spațiilor verzi, Robu nu vrea să dea cât cere Horticultura. Cum motivează acest lucru

Nicolae Robu nu vrea să de mulți bani pentru întreținerea spațiilor verzi. Deși toate contractele cu firmele care se ocupau de această chestiune au expirat, Primăria nu a încheiat încă noi contracte. Până la contractarea unor firme care să se ocupe de întreținere spațiilor verzi din oraș, primarul Nicolae Robu spune că Horticultura va fi cea care se va ocupa ce acest aspect. Cu toate acestea, există mari disensiuni între edil și şeful Horticultura, Andrei Drăgilă.

Legea prevede că în aceste cazuri se poate face fie o licitație, fie o atribuire directă către operatorul propriu. Până acum, la Primăria Timişoara mereu s-a mers pe varianta de licitaţie. Acum, însă, Primăriei i-au expirat toate contractele, iar până la contractarea unor noi operatori, primarul vrea ca Horticultura să fie cea care se va ocupa de întreținerea spațiilor verzi din oraș, însă refuză să plătească mai mult decât plătea firmelor cu care contractele au expirat.

“Sunt acum niște controverse cu Horticultura pentru că pretenția mea este ca Horticultura să efectueze lucrările la aceleași tarife la care se lucra înainte de către firmele ce au avut în sarcină întreținerea spațiilor în urma licitațiilor. Horticultura spune că tarifele sunt prea mici și că ea nu poate să lucreze că ar fi în pagubă. Eu consider că dacă alte firme au făcut și profit la acele tarife, și Horticultura poate face asta”.

Mai mult decât atât, Robu susține că, de fapt, Horticultura ar trebui să preia tot oraşul pentru că  firma are şi aparatură de specialitate şi angajaţi competenţi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*