Ultimele stiri

Percheziţii în Bucureşti şi două judeţe, într-un dosar de evaziune de peste 6 milioane de euro

Peste 30 de percheziţii au loc joi, în Capitală şi în două judeţe, la membrii unei grupări care ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia sau Olanda, în valoare de 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi vândut pe piaţa internă prin firme fantomă, prejudiciul fiind de şase milioane de euro, scrie Mediafax.

Anchetatorii au stabilit că membrii grupării ar fi achiziţionat metale înalt aliate din Italia, Olanda, Polonia şi Cehia, în valoare de peste 25 de milioane de euro, pe care le-ar fi valorificat pe piaţa internă, iar pentru a se sustrage de la plata TVA ar fi înregistrat în contabilitate achiziţii fictive de mărfuri de la mai multe firme tip „fantomă, generatoare de TVA deductibilă, compensând astfel TVA colectată la vânzare, precizează aceeași sursă.

Pentru a-şi descărca stocul de marfă achiziţionat fictiv de la firmele „fantomă”, membrii grupării ar fi făcut livrări fictive către societăţi comerciale din Bulgaria, pe care le controlau prin interpuşi.

În urma percheziţiilor vor fi puse în executare 35 de mandate de aducere, persoanele depistate urmând să fie duse la audieri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*