Ultimele stiri

Percheziții în Caraș-Severin și Timiș, într-un dosar de fabricare ilegală a țigărilor

Nouă percheziții au loc în Caraș-Severin și Timiș, într-un dosar în care este vizat un bărbat suspectat că, împreună cu mai multe persoane, ar fi amenajat în locuința sa o unitate clandestină de fabricare a țigărilor. Bărbatul este căutat și pentru infracțiuni comise în Italia, informează stirileprotv.ro.

Potrivit unor surse judiciare, polițiștii de frontieră și ofițerii Direcției Generale de Investigații și Protecție Internă, sub coordonarea procurorilor DIICOT Timișoara, au descins, miercuri dimineață, la nouă adrese din județele Caraș-Severin și Timiș, transmite corespondentul Mediafax.

Sursele citate susțin că principalul vizat este un bărbat care locuiește în Caransebeș, județul Caraș-Severin, alături de soție și un copil minor, și care și-a construit în propria locuință o unitate de fabricare a țigărilor, el fiind ajutat atât de fratele său, fost polițist de frontieră, cât și de părinți, precum și de alte rude.

Polițiștii de frontieră au aflat că bărbatul suspectat își cumpărase un dispozitiv cu ajutorul căruia își confecționa țigaretele în propria locuință, iar rudele acestuia îi procurau materialele necesare.

Marfa era transportată în piețele din Caransebeș, unde era vândută. În urma perchezițiilor, la locuința bărbatului a fost găsită o cantitate mare de tutun.

Update:

În urma investigațiilor s-a stabilit că liderul reţelei era un cetăţean român, Viorel T., în vârstă de 33 de ani, care era urmărit internaţional pentru comiterea infracţiunilor de ameninţare şi distrugere, având de executat o pedeapsă cu închisoarea de 3 ani şi 6 luni.

În urma perchezitiilor, au fost descoperite: 87 kg de tutun vrac, 11 kg tutun mărunţit, două dispozitive de confecţionat ţigări, două dispozitive de mărunţit frunzele de tutun, un dispozitiv de ambalat, foiţe de hârtie pentru confecționarea ţigaretelor, pachete goale albe neinscripţionate pentru ambalarea tigaretelor şi 10 cartuşe calibru 9 mm.

În cadrul anchetei s-a stabilit faptul că reţeaua producea în medie 15–20 cartuşe de ţigări pe zi, pe care apoi membrii grupării le comercializau în schimbul sumei de  7 sau 8 lei per pachet de ţigări.

Procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Timiş vor proceda la audierea a 6 persoane, urmând ca faţă de învinuiţi să fie dispuse măsurile legale după finalizarea audierilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*