Ultimele stiri

Percheziţii în Constanţa, în dosarul în care Radu Mazăre este cercetat pentru corupţie

radu mazăre

 

Procurorii DNA fac percheziţii în Constanţa, în dosarul în care Radu Mazăre este acuzat că ar fi luat mită de la omul de afaceri Avraham Morgenstern.

„Ca urmare a autorizării de către instanţa competentă, procurorii din cadrul Direcţiei Naţionale Anticorupţie – Secţia de combatere a infracţiunilor conexe infracţiunilor de corupţie efectuează percheziţii domiciliare în trei locaţii situate în municipiul Constanţa, niciuna dintre locaţii nefiind sediul vreunei instituţii publice”, arată DNA, într-un comunicat de presă.

Percheziţiile au fost efectuate în dosarul în care primarul Constanţei, Radu Mazăre, fratele acestuia, şi omul de afaceri Avraham Morgenstern sunt cercetaţi pentru fapte de corupţie.

Edilul Constanţei este acuzat de procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie că ar fi luat mită 175.000 de euro de la omul de afaceri Avraham Morgenstern, în schimbul unui contract cu dedicaţie pentru ridicarea unui cartier pentru nevoieași în Constanța. Potrivit anchetatorilor, mita a fost primită prin intermediul lui Elan Schwarzenberg, care a transferat într-un cont din Israel al lui Radu Mazăre 95.000 de euro, iar în cel al fratelui său, Alexandru Mazăre, alţi 80.000 de euro. Primarul Constanței mai este cercetat şi pentru că nu a trecut în declaraţiile de avere din 2012 contul personal deschis la banca din Israel în care a primit banii, în septembrie 2011.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*