Ultimele stiri

Percheziții la Agronomie. Vizați sunt profesorii care au luat șpagă

argonomie

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Timiș și polițiștilor de la Serviciul de Investigare a Fraudelor au descins,  în această dimineață, la Universitatea de Știinte Agricole și Medicină Veterinară a Banatului Timișoara. Într-un dosar instrumentat cu ajutorul SRI sunt cercetate mai multe cadre didactice, suspectate că luau șpagă de la studenți pentru a-i trece examenele.

Vizați sunt trei profesori care ar fi cerut suna de 50 euro de la studenți pentru ai promova la examene. Mai mult decât atât, aceștia ar fi fost intermediari și pentru alți colegi de-ai lor. Investigați sunt: Flavius Berbentea, Adrian Baneș și Lucian Georgescu, de la Facultatea de Tehnologia Produselor Alimentare.

Cei vizați au fost monitorizați încă de acum două luni, timp în care au fost strânse mai multe probe în defavoarea acestora.

UPDATE

În biroul lui Adrian Băneș anchetatorii au descoperit aproape 1.000 de euro. Berbentea, Georgescu şi Băneş au fost chemaţi la audieri de către procurori. S-a decis reţinerea celor trei pe 24 de ore, pentru luare de mită. Niciunul dintre suspecţi nu a recunoscut acuzaţiile. Cei trei urmează să fie prezentaţi mâine cu propunere de arestare preventivă.

1 Trackbacks & Pingbacks

  1. Liberi, dar fără drept de a profesa temporar. Profesorii de la USAMVB vor fi cercatați sub control judiciar | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*