Ultimele stiri

Percheziții la Casa de Pensii Lugoj! Un angajat este acuzat că a dat pensii ilegal

masina politie

Polițiștii timișeni au descins în această dimineață la Casa Locală de Pensii Lugoj. Un angajat este vizat. Acesta este bănuit că a acordat ilegal pensii mai multor persoane. Statul ar fi fost prejudiciat cu peste 200.000 lei.

Polițiștii de la Biroul de Investigare a Fraudelor Lugoj împreună cu Serviciul de Investigare a Fraudelor sub coordonarea unui procuror au efectuat percheziții la sediul Casei Locale de Pensii Lugoj și la domiciliul unui angajat, bănuit că ar fi acordat ilegal pensii mai multor persoane.

Anchetele arată că în perioada 2005-2012, cel în cauză ar fi întocmit în fals, în schimbul unor sume de bani, adeverinţe de vechime în muncă, pentru mai multe persoane din zone rurale aparţinând municipiului Lugoj şi oraşului Făget, în baza cărora ar fi fost acordate în mod ilegal pensii.

În urma cercetărilor a reieșit că adeverinţele erau făcute în schimbul unor sume de bani cuprinse între 150 şi 3.000 de lei. Complice i-a fost chiar tatăl, fost administrator al unei societăți comerciale în numele căreia ar fi fost întocmite adeverinţele.

Oamenii legii au identificat, până în momentul de față, 15 persoane care ar fi obținut ilegal pensii pentru limita de vârstă.

Poliţiştii efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de înşelăciune prin folosirea de nume sau calităţi mincinoase ori alte mijloace frauduloase, fals în înscrisuri sub semnătură privată şi uz de fals

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*