Ultimele stiri

Percheziții la casa şi firmele „regelui asfaltului”, Georgică Cornu

cornu georgica

Percheziţii în judeţul Timiş, la vila din Ghiroda şi la sediul mai multor firme patronate de Georgică Cornu, supranumit şi Regele Asfaltului din Banat. Acesta este suspectat de evaziune fiscală, prin care a adus statului un prejudiciu de 61 de milioane de lei.

Banii ar fi fost încasați de Georgică Cornu prin facturi false. Omul de afaceri, este acuzat că în contabilitatea firmei sale a înregistrat facturi fictive emise de către firmele deținute de romii din Strehaia. Aceștia returnau banii după ce își rețineau un comision, și astfel, Cornu nu plătea taxe la buget.

Procurorii și polițiștii percheziționează atât casa omului de afaceri, cât și sediile grupului de firme controlat de acesta. Aceştia au decins şi la fosta televiziune patronată de omul de afaceri, TVT89.

UPDATE:

Georgică Cornu s-a întors de la Bucureşti, acolo unde  era plecat, pentru a fi audiat. În total, procurorii au efectuat 25 de percheziții domiciliare pe raza județelor Timiș, Gorj și Mehedinți. Ei au vizat destructurarea unei grupări infracționale formată din 26 de persoane.  Mai multe persoane de etnie romă din Strehaia au ajuns la DIICOT Timișoara pentru audieri. Niciunul dintre ei nu recunoaște acuzațiile care li se aduc și au declarat că nu îl cunosc pe Georgică Cornu.

UPDATE:

Omul de afaceri, Georgică Cornu, a fost reținut pentru 24 de ore, în această dimineață. După mai multe ore de audieri procurorii au decis că atât omul de afaceri, cât și liderul clanului din Strehaia să fie reținuți. Celelalte persoane aduse la Timișoara pentru audieri au fost lăsate deocamdată să plece.

2 Trackbacks & Pingbacks

  1. Georgică Cornu va fi cercetat în libertate, sub control judiciar | Timisoara Online
  2. “Regele asfalturilor” va fi cercetat în stare de libertate | Timisoara Online

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*