Ultimele stiri

Percheziții la contrabandiștii de țigări din vestul țării. UPDATE: Bilanțul descinderilor

mascati

Poliţiştii şi procurorii DIICOT din Timişoara au descins miercuri dimineața în 23 de locații din Arad, Timiș și Maramureș. Perchezițiile vizează o reţea de traficanţi de ţigări. 17 persoane urmează să fie săltate de mascați.

Ancheta DIICOT arată că, contrabandiștii  aduceau în ţară țigări din Ucraina și Serbia, apoi acestea erau împărțite în vestul țării și vândute pe piața negră. Prejudiciul estimat în acest caz se ridică la aproximativ 600.000 de lei.

În urma monitorizării activităţii suspecţilor, au fost interceptate mai multe transporturi de tutun de contrabandă, ultima oară fiind capturate, la Caransebeş, două microbuze încărcate cu 32 de baxuri de ţigări. În total anchetatorii au confiscat în timpul acţiunii aproape 60 de baxuri.

Cantităţi impresionante de ţigări au fost descoperite în mai multe depozite. Doar la Beregsăul Mare au fost găsite peste 200 de baxuri de ţigări aduse din Serbia. Într-o locaţie din Arad au fost găsite alte 103 baxuri. De asemenea, peste 60 de baxuri au fost descoperite, până acum în două locaţii din Timişoara.

UPDATE:

În urma percheziţiilor efectuate, au fost ridicate în vederea confiscării aproximativ 4.000.000 de ţigarete de contrabandă şi suma de 19.000 de euro.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*