Ultimele stiri

Percheziții la garajele din Complexul Studențesc. Ce au căutat oamenii legii

mascați

Poliţiştii de investigare a fraudelor din Timiş au descins vineri dimineața la firmele ce au sediile în garajele din Compexul Studențesc. Vizați sunt administratorii și angajații acestor companii, bănuiți de piraterie software.

Astfel, polițiștii au descins în această dimineață la opt dintre sediile și punctele de lucru din Campusul Univeristar:

“La data de 11 iulie, poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul I.P.J. Timiş efectuează opt percheziţii la sediile şi punctele de lucru ale unor societăţi comerciale, din municipiul Timişoara, ce au ca obiect principal de activitate multiplicarea documentelor şi alte activităţi similare. Din cercetări a reieşit că administratorii şi angajaţii societăţilor comerciale ar fi desfăşurat aceste activităţi folosindu-se de programe informatice, fără a respecta prevederile Legii 8/1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Poliţiştii au vizat identificarea şi ridicarea de documente, suporturi de stocare a datelor sau alte mijloace pentru probarea activităţii infracţionale. Astfel, s-au efecutat cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de reproducere neautorizată pe sisteme de calcul a programelor pentru calculator.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*