Ultimele stiri

Percheziții la membrii unei grupări specializate în infracțiuni cu mijloace de plată electronic

Astăzi, poliţiştii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara şi procurorii D.I.I.C.O.T au efectuat patru percheziţii domiciliare, trei pe raza judeţului Timiş şi una în municipiul Bucureşti.

Activităţile au vizat destructurarea unei grupări infracţionale specializate în efectuarea de operaţiuni financiare în mod fraudulos, acces fără drept la un sistem informatic, operaţiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice şi spălare de bani.

Reprezentanții Poliției transmit că gruparea infracţională, condusă de un tânăr de 30 de ani, din Timişoara, era monitorizată din luna mai 2014. Membrii sunt bănuiţi că ar fi contactat mai multe persoane care doreau să călătorească cu avionul, oferindu-se să le procure bilete de zbor la preţuri cu până la 50% mai mici decât a celor cumpărate direct de la agenţii de turism.

Prejudiciul cauzat este estimat la aproximativ 100.000 de euro.

În urma percheziţiilor efectuate astăzi, au fost ridicate, în vederea continuării cercetărilor, mai multe laptop-uri, telefoane mobile, dispozitive de stocare a informaţiilor şi aproape 3.000 de lei.

Totodată, au fost puse în executare trei mandate de aducere. Toţi cei identificaţi urmează a fi conduşi la sediul D.I.I.C.O.T., pentru audieri.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*