Ultimele stiri

Percheziții la persoane bănuite că ar fi decontat ilegal servicii medicale

Percheziții la Timișoara! Poliţiştii Serviciului de Investigare a Fraudelor din cadrul Poliţiei Timiş au descins, astăzi, în patru locații, într-un dosar ce vizează modul în care Casa Naţională de Asigurări de Sănătate a fost fraudată prin decontări ilegale cu aproximativ 1.000.000 de lei.

Trei dintre percheziții se desfășoară la sediul unor firme şi una la domiciliul unei persoane. Din cercetări a reieşit că în perioada iunie 2013 – septembrie 2014, două femei, administratorul şi reprezentantul unei clinici medicale, ar fi fraudat Fondul Naţional Unic de Asigurări Sociale de Sănătate, prin raportarea unor servicii medicale fictive şi, ulterior decontarea acestora prin intermediul Casei Judeţene de Sănătate Timiş.

Cele în cauză sunt bănuite că ar fi raportat şi obţinut decontarea a 800 de consultaţii de planning familial, întocmind în fals documentaţia necesară. Datele persoanelor care figurează în evidenţele de consultaţii ale clinicii ar fi fictive, existând suspiciuni că ar fi fost preluate din evidenţele unei alte societăţi comerciale.

Prejudiciul cauzat prin activitatea infracţională este estimat la 1.000.000 de lei.

În urma verificărilor efectuate  de către Corpul de Control al CJAS Timiș, a fost identificat un număr de 5 persoane, angajate în cadrul CJAS Timiș, care au fost raportate spre decontare de către societatea respectivă, deși, în realitate, acestea nu au beneficiat niciodată de servicii medicale din partea furnizorului.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*