Ultimele stiri

Percheziții la persoane bănuite de evaziune fiscală şi abuz în serviciu. Vizat: fostul primar din Tomnatic

Poliţiştii Serviciului de Investigare  Fraudelor Timiş efectuează două percheziţii domiciliare pe raza judeţului, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi abuz în serviciu. Vizate sunt locuințele fostului primar al comunei Tormac, Aurică Băran și cea a fiicei sale. Prejudiciul este estimat la aproape 750.000 de lei.

Din cercetări a reieşit că în perioada 2008-2010, administratorul unei societăţi comerciale ar fi beneficiat de anumite sume de bani, în baza unui contract de prestări servicii încheiat cu primăria din Tomnatic, în vederea efectuării mai multor lucrări de utilitate publică.

Pe numele societăţii respective ar fi fost emise 11 facturi fiscale, reprezentând livrări de materiale şi prestări servicii, care în realitate nu au existat. Prejudiciul creat prin comiterea faptelor infracţionale se ridică la aproape 750.000 de lei.

Poliţiştii urmăresc depistarea şi ridicarea mai multor documente de evidenţă contabilă în vederea probării activităţii infracţionale.

În cauză, cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de refuzul unei persoane de a prezenta organelor competente, după ce a fost somată de 3 ori, documentele legale şi bunurile din patrimoniu, în scopul împiedicării verificărilor financiare, fiscale sau vamale, ascunderea bunului sau a sursei impozabile sau taxabile, omisiunea, în tot sau în parte, a evidenţierii în actele contabile ori în alte documente legale, a operaţiunilor comerciale efectuate sau a veniturilor realizate şi abuz în serviciu.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*