Ultimele stiri

Percheziții la Primăria Cenad. Un teren a fost împădurit doar în acte

mascati

Poliţiştii timişeni de investigare a fraudelor au efectuat o percheziţie la sediul Primăriei Cenad. Mai mulți angajaţi sunt bănuiţi de abuz în serviciu. Anchetatorii verifică cum au fost folosiți banii destinați pentru împădurirea a 73 de hectare de teren.

Cercetările au fost demarate în urma unei sesizări făcute de Curtea de Conturi Timiş, către Parchetul de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, privind ilegalităţi săvârşite de angajaţi ai primăriei cu privire la folosirea unei sume de bani în alte scopuri decât cele legale.

În fapt, în 2012, reprezentanţii instituţiei au accesat 1,8 milioane de lei, în baza unui proiect ce viza împădurirea unor suprafeţe de teren, de peste 73 de hectare cu diferite specii de puieţi. Potrivit Curții de Conturi Timiş, investiţia nu s-a materializat.

Se pare că din suma totală, angajaţii instituţiei ar fi utilizat 1.035.000 de lei, bani care nu pot fi justificaţi în evidenţele contabile.

Poliţiştii continuă cercetările sub aspectul săvârşirii infracţiunii de abuz în serviciu, în vederea identificării şi tragerii la răspundere penală a persoanelor care se fac vinovate.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*