Ultimele stiri

Percheziții la Timișoara! Mascații au descins la o grupare care a falsificat peste 6.000 de carduri de credit din SUA

mascati

22 de descinderi au loc în această dimineaţă la falsificatorii de carduri din patru judeţe! Polițiștii de la Crima Organizată și procurorii DIICOT caută mai mulți suspecți din Timiș, Mehedinți, Arad și Caraș-Severin. Aceștia ar fi falsificat nu mai puţin de 6.000 de carduri de credit din SUA. Banii obţinuţi din fraudă au fost investiţi în maşini şi locuinţe, cumpărate pe numele apropiaţilor reţelei.

La Timișoara, mascații au descins în această dimineață în mai multe locații din oraș. DIICOT a identificat patru persoane care ar fi liderii grupării. De asemenea, printre suspecţi se află şi fiica unui fost ofiţer de la Serviciul de Investigare a Fraudelor Mehedinţi.

În una din locuințele din Timișoara polițiștii de la Crimă Organizată au găsit și câteva grame de cannabis. Momentan, aceștia percheziționează mașina de lux a unuia dintre suspecți. Mascații au descins și la locuința acestuia, dintr-un complex rezidențial din Timișoara..

Prejudiciul provizoriul se ridică la 150.000 de dolari.

La încetarea perchezițiilor, cei 22 de suspecți vor fi duși la audieri la sediul DIICOT din Timișoara.

UPDATE

Gruparea infracțională era coordonată de un bărbat de 37 de ani, din Drobeta Turnu Severin, care în prezent este încarcerat într-un penitenciar din Germania, fiind condamnat la trei ani şi şase luni de închisoare pentru înşelăciuni prin sisteme informatice.

Datele furate de hackerii au fost vândute unor persoane interesate din SUA, Rusia, Serbia sau Pakistan. “Cei mai interesați de acest gen de vânzări au fost suspecții din SUA, care după ce intrau în posesia acestor date de cărți de credit le foloseau la efectuarea extragerilor frauduloase de la bancomate din conturile persoanelor ce au folosit cardurile la achitarea consumațiilor din restaurante.  Mai multe companii americane au formulat plângeri, în urma cărora FBI a declanșat cercetări, solicitând cooperarea autorităților române, în regim de task force, în vederea identificării și tragerii la răspundere penală a persoanelor care, prin intermediul unui program informatic de tip keylogger, au reușit să compromită aproximativ 6600 de carduri bancare ale clienților care au efectuat plăți la POS-urile mai multor companii. În urma solicitărilor efectuate de autoritățile americane către cele 160 de bănci emitente ale cardurilor compromise, s-a stabilit că valoarea totală a prejudiciului este de 147.546,92 $, în urma raportărilor efectuate – până la data de 11 februarie 2009 – de 109 bănci”, se arată într-un comunicat al DIICOT.

Pocurorii DIICOT – ST Timișoara au dispus începerea urmăririi penale pentru infracţiunea de inițiere și constituire în grup infracțional organizat specializat în săvîrșirea de infracțiuni informatice, prin acces ilegal la un sistem informatic, interceptarea ilegală a unor transmisii de date informatice, transferul neautorizat de date informatice, operațiuni ilegale cu dispozitive sau programe informatice, deținerea de instrumente în vederea falsificării de valori, respectiv deținerea de echipamente hardware și software cu scopul de a servi la falsificarea instrumentelor de plată electronice și spălare de bani

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*