Ultimele stiri

Percheziții la traficanții de medicamente oncologice. Ce sume impresionante de bani au fost găsite în locuințele unui medic și a unei farmaciste

mascati

Peste 100 de poliţişti şi ofiţeri SRI fac, marţi, 26 de percheziţii în Bucureşti, Sibiu, Dolj şi Ilfov, dar şi la Spitalul Fundeni. Sunt vizaţi 13 medici şi farmacişti suspectaţi că au emis reţete false pentru bolnavii de cancer. Prejudiciul, spun poliţiştii, este de peste 3,5 milioane de euro.

Medicii şi farmaciştii sunt suspectaţi de înşelăciune, fals intelectual, fals material în înscrisuri oficiale, evaziune fsicală, spălare de bani, dare şi luare de mită, în domeniul medicamentelor.

„Dosarul penal aflat în instrumentarea Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti, sub supravegherea procurorilor Parchetului de pe lângă Tribunalul Bucureşti, vizează întocmirea de reţete false în domeniile oncologic şi hematologic care au fost decontate prin CASMB”, se arată într-un comunicat de presă al Poliţiei Române.

La farmacii sunt verificate peste o mie de reţete decontate, în valoare de aproximativ 7,5 milioane de lei, şi facturi fiscale. Reprezentanţii acestora sunt suspectaţi că ar fi efectuat achiziţii fictive de la firme fantomă şi fără a avea autorizaţie de distribuţie de la Agenţia Naţională a Medicamentului, fiind vorba despre medicamente în domeniul oncologic şi hematologic.

În casa unui medic au fost găsite sume uriașe de bani: 100.000 euro, 140.000 dolari și 250.000 lei, iar în casa unei farmaciste au fost găsiți 100.000 de lei și 23.000 de euro.

Anchetatorii vor pune în executare 13 mandate de aducere, persoanele vizate urmând să fie duse la sediul Poliţiei Capitalei, unde vor fi audiate de către un colectiv de poliţişti şi cinci procurori.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*