Ultimele stiri

Percheziții la traficanții de obiecte de patrimoniu din Timiș

mascati

Acțiune  de amploare a polițiștilor de la Investigații Criminale. Mascații și oamenii legii au descins luni dimineața la opt adrese din Timiș, pentru a prinde mai multe persoane care se ocupă cu traficul de obiecte de patrimoniu. În cadrul acțiunii se mai fac percheziții și în Caraş-Severin, Prahova, Argeş, Constanţa  şi Vrancea.

Peste 100 de poliţişti, sub coordonarea Direcţiei de Investigaţii Criminale – I.G.P.R., efectuează la această oră, în 6 judeţe, 15 percheziţii la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri culturale.

„Astăzi, 20 octombrie, în baza autorizaţiilor emise de Tribunalul Timiş, poliţiştii Serviciului de Investigaţii Criminale, cu sprijinul luptătorilor din cadrul Serviciului pentru Acţiuni Speciale, efectuează 15 percheziţii domiciliare pe raza judeţelor Timiş (8), Caraş-Severin (2), Prahova (2), Argeş (1), Constanţa (1) şi Vrancea (1), la persoane bănuite de operaţiuni ilegale cu bunuri din patrimoniul culturale”, transmit cei de la IPJ Timiș.

Acţiunea vizează 11 persoane cu vârste între 30 şi 60 de ani, bănuite că, în perioada ianuarie 2013 – aprilie 2014, ar fi deţinut şi comercializat prin reţeaua internet, piese arheologice susceptibile a fi clasate în patrimoniul cultural, care ar fi fost găsite în urma unor detecţii în situri arheologice situate în judeţele Timiş şi Caraş-Severin.

În cauză, se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de furt calificat, spălare de bani şi constituirea unui grup infracţional organizat.

Toate persoanele depistate vor fi conduse la sediul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Timişoara, pentru audieri.

La activităţi participă peste 100 de poliţiştii din cadrul I.P.J. Timiş, I.P.J. Caraş –  Severin, I.P.J. Prahova, I.P.J. Argeş, I.P.J. Constanţa, I.P.J. Vrancea.

Acţiunea beneficiază de sprijinul de specialitate al S.R.I..

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*