Ultimele stiri

PERCHEZIŢII la un palat ţigănesc din Timişoara, în urma unor afaceri cu fier vechi. Câte locuinţe au călcat mascaţii, în total

mascati

Nu mai puţin de 19 percheziţii efectuează poliţiştii, în această dimineaţă, în patru judeţe, la persoane bănuite de evaziune fiscală şi spălare de bani şi la sediile firmelor administrate de acestea. Prejudiciul cauzat este de peste un milion de euro.

Vorbim de 57 de poliţişti, dintre care 40 specializaţi în investigarea criminalităţii economice, care realizează 19 percheziţii în judeţele Timiş, Alba, Vâlcea şi Mehedinţi. Activităţile se desfăşoară în cadrul a două dosare penale. 

De asemenea, la acţiune participă 17 luptători de intervenţie din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Timiş, precum şi jandarmi. Una dintre locuinţele călcat de mascaţi este palatul clanului ţigănesc Novacovici din Timişoara, iar la Strehaia a fost vizată locuinţa clanului Mihai.

Potrivit poliţiştilor,  în perioada 2013 – 2015, 12 persoane, în calitate de reprezentanţi legali (asociaţi, administratori, împuterniciţi) la patru societăţi comerciale cu sedii declarate în judeţul Timiş, s-ar fi sustras de la îndeplinirea obligaţiilor fiscale. Cei în cauză ar fi înregistrat în contabilitatea firmelor mai multe facturi fiscale emise în baza unor operaţiuni comerciale fictive, reprezentând cheltuieli cu achiziţia si livrarea de materiale feroase si neferoase, pentru care au diminuat artificial impozitul pe profit. 

Ulterior, prin intermediul societăţilor controlate au fost supuse procesului de spălare a banilor toate aceste sume, prin diferite operaţiuni sau tranzacţii financiare. Astfel, cei în cauză ar fi făcut depuneri succesive de valori monetare, urmate de retrageri imediate de către persoane interpuse, în calitate de împuterniciţi pe conturile bancare. De asemenea, sumele depuse ar fi fost rulate în conturile bancare ale societăţilor, fiind astfel disimulată adevărata natură a provenienţei şi circulaţiei banilor.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*