Ultimele stiri

PERFORMANȚĂ! Județul Timiș, locul TREI pe țară la exporturi. Robu așteaptă concluzii favorabile de la revista Forbes

calculator

Performanță pentru județul Timiș în ceea ce privește exporturile! În anul 2014 a avut o creşere de peste 930 de milioane de euro faţă de 2013. Un top prezentat recent relevă faptul că Timișul ia fața unor orașe precum Cluj, Brașov sau Arad, clasându-se pe un loc trei, după municipiul București și județul Argeș.

Mai exact, în primele 10 luni ale anului 2014, Timişul a exportat bunuri în valoare de 4.125 milioane de euro, faţă de 3.160 milioane cât a exportat în 2013, reușind astfel să aibă cea mai mare creștere în domeniu în anul ce a trecut, depășind astfel orașe precum Arad (locul4), Constnța (locul5), Brașov sau Sibiu.

Orașul de pe Bega a fost devansat doar de București care în anul 2014 a exportat bunuri în vaoare de 7.142 milioane de euro și de județul Argeș, cu un volum de export de 4254 milioane de euro. Primaul Nicolae Robu este încântat de aceast creștere și spune că “Timișoara este de departe cel mai dinamic oraș din România și acest lucru se reflectă si în situația exporturilor. (…)Meritul municipalităii este că a creat fronturi de lucru penru firme, firme care au capacitatea să facă export și că asigură în Timișoara un cilmat propice pentru bunul mers al afacerilor. Investitorii au culoar de viteză în Primăria Timișoara, îi tratăm cu tot sprijinul pentru a-și pune în practică investițiile”.

Cele mai multe exporturi din județul Timiș s-au făcut din domeniile automotiv și IT&C, iar acum primarul Nicolae Robu așteaptă vești bune de la celebra revistă Forbes.

„Polul de IT al României este evident la Timișoara, după București, desigur. Sunt convins că toate aceste cifre vor face ca celebra revistă Forrbes să ajungă din nou la concluzii foarte bune când va face clasificări”, a mai adăugat Robu.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*