Ultimele stiri

Pericol public! Beat și fără permis de conducere, la plimbare pe drumurile din Timișoara

poliție

Inconștiență dusă la extrem de un tânăr de 29 de ani. Nu i-a păsat că era mort de beat sau de faptul că nu avea permis de conducere și a plecat cu mașina la plimbare. S-a oprit într-un stâlp, căci a pierdut controlul volanului. Din fericire accidentul s-a soldat numai cu pagube materiale.

Accidentul s-a produs marți noaptea, pe Calea Alexandru Ioan Cuza, din Timişoara. După ce s-a urcat beat la volan, la un moment dat, bărbatul a pierdut controlul direcţiei de deplasare, intrând în coliziune cu un stâlp de protecţie amplasat la intrarea într-o staţie peco.

Întrucât conducătorul auto emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând valoarea de 0,74 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice, în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că bărbatul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

În cauză a fost întocmit dosar penal pentru conducerea pe drumurile publice a unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea deţinerii permisului de conducere de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană care nu posedă permis de conducere.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*