Ultimele stiri

Pericole publice! Ce alcoolemie aveau doi șoferi opriți de polițiștii rutieri

etilotest

Inconștiență dusă la extrem de doi bărbaţi de 39, respectiv 36 de ani, care au fost depistaţi de poliţişti în timp ce conduceau autovehicule pe drumurile publice, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice. Unul dintre şoferi a refuzat recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii alcoolemiei.

Ieri, în jurul orei 21.50, poliţiştii Secţiei 1 Rurale Timişoara – Post Poliţie Sînmihaiu Român au oprit pentru control un moped care circula pe D.J. 591, în comuna Utvin.

Întrucât conducătorul mopedului, un bărbat de 39 de ani, emana vapori de alcool, poliţiştii au procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de   0,75 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

Totodată, în urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că mopedul nu este înregistrat în vederea circulaţiei pe drumurile publice.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de

conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi punerea în circulaţie sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînregistrat.

De asemenea, tot în cursul zilei de ieri, poliţiştii Secţiei 2 Rurale Cărpiniş au depistat un bărbat de 36 de ani, din localitatea Checea, în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 59 A, în localitatea Săcălaz, fiind sub influenţa băuturilor alcoolice.

În urma testării cu aparatul etilotest, a rezultat o valoare de 1,00 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Bărbatul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei, acesta refuzând să se supună recoltării.

În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de conducerea pe drumurile publice a unui vehicul de către o persoană care, la momentul prelevării mostrelor biologice, are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge şi refuzul ori sustragerea conducătorului unui vehicul de a se supune prelevării de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*