Ultimele stiri

Pericolul de inundații continuă! Reprezentanții ISU Banat luptă cu apele la Gătaia și Deta

inundatii

Județul Timiș se află sub avertizare de ,,cod portocaliu” de inundații până în această seară. Astfel, din ordinul subprefectului judeţului Timiş, domnul Zoltan Marossy, în dimineaţa zilei de ieri a fost activată Grupa operativă a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă, responsabilă cu monitorizarea cu atenţie a evoluţiei situaţiei hidrologice şi cu gestionarea eficientă a echipelor aflate pe teren.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență BANAT al județului Timiș a trimis în oraşul Gătaia un număr de 20 subofiţeri, pregătiţi să intervină cu echipamente specifice: motopompe, electropompe şi bărci pneumatice, pentru gestionarea cu operativitate a situaţiilor de urgenţă provocate de creşterea apelor. Probleme au fost semnalate pe strada Maghiară şi pe strada Tudor Vladimirescu, unde, pentru prevenirea inundațiilor, forţele Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Timiş, împreună cu SVSU Gătaia au realizat diguri din saci cu nisip.

De asemenea, în oraşul Deta, o grupă operativă formată din 10 subofiţeri din cadrul Inspectoratului Judeţean de Jandarmi Timiş şi un efectiv de 25 militari din cadrul Brigăzii 18 Infanterie BANAT au fost mobilizaţi pentru înlăturarea eventualelor efecte ale inundaţiilor.

La această oră se execută în continuare misiuni de recunoaştere-monitorizare a zonelor vulnerabile, nefiind însă semnalate probleme majore, anunță cei de la ISU Banat. Avertizarea hidrologică ,,cod portocaliu” râmâne în vigoare până la ora 18.00, cotele apelor fiind în scădere pe râul Bârzava, în dreptul localităţii Gătaia, respectiv râul Moraviţa, în dreptul localităţii Moraviţa.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*