Ultimele stiri

Persoane exploatate pe șantierele din Dubai de o grupare din care făceau parte trei români

muncitori

O grupare infracțională care a recrutat, transportat și exploatat 22 de cetățeni români în Emiratele Arabe Unite a fost destructurată de Procurorii DIICOT Timișoara, împreună cu polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalităţii Organizate Timişoara.

În perioada septembrie – decembrie 2013, membrii grupării infracţionale, trei români și un italian cu vârste cuprinse între 28 şi 52 de ani, au recrutat, transportat şi exploatat mai multe persoane, de naţionalitate română în Emiratele Arabe Unite, unde le-ar fi obligat să presteze servicii în interesul lor.

Victimelor li se promiteau locuri de muncă în domeniul construcţiilor, cu un salariu de 1.500 de dolari pe lună, un program de opt ore pe zi, cu plata pentru orele suplimentare efectuate și cazare într-un loc decent. Numai că, potrivit anchetatorilor, odată ajunse în Dubai, persoanele erau cazate în condiții improprii și nu erau renumerate pentru serviciile prestate.

Recrutarea persoanelor care au plecat în Dubai s-ar fi realizat prin intermediul unei societăţi comerciale, cu sediul în  Timişoara, administrată de cetăţeanul italian, prin postarea anunţurilor pe site-uri online sau publicarea în ziare locale din judeţele, Alba, Constanţa, Dolj, Timiş şi Harghita.

Cei trei români au fost reținuti, astăzi, pentru 24 de ore, prin ordonanța procurorului  D.I.I.C.O.T., și introduși în Arestul I.P.J. Timiş. Aceștia urmează să fie prezentați magistraților cu propunerea de arestare preventivă pentru 30 de zile.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*