Ultimele stiri

Persoanele cu dizabilităţi intelectuale din Timiş au parte de fizioterapie gratuită

Un medic şi un fiziokinetoterapeut îi aşteaptă, din această săptămână, pe cei 200 de beneficiari cu dizabilităţi intelectuale ai Fundaţiei “Pentru Voi” din Timişoara la şedinţe gratuite de fizioterapie.

Aceste servicii medicale sunt disponibile în cadrul unui cabinet de fizioterapie şi recuperare medicală, dar şi într-o sală de gimnastică medicală, ce au fost dotate cu un aparat performant de terapie combinată: electroterapie, ultrasunete, laser şi un aparat de parafină.

În cadrul cabinetului se pot trata afecţiuni musculo-scheletale, ale coloanei vertebrale şi ale articulaţiilor, cum ar fi: spondiloza, deformări ale coloanei vertebrale (cifoze, scolioze), discopatii vertebrale, coxartroze, gonartroze, artrite, dureri în urma unor traumatisme, dureri reumatice etc.

„Ne bucurăm că am reuşit să deschidem acest nou serviciu, de care beneficiarii noştri aveau mare nevoie. Noi lucrăm cu adulţi cu dizabilităţi intelectuale, unii dintre ei fiind trecuţi de 50 de ani. Pe măsură ce trec anii, efectele medicaţiei antipsihotice se fac tot mai tare simţite, Pe de altă parte, beneficiarii noştri cu paralizii cerebrale au nevoie permanentă de fiziokinetoterapie. Din experienţa noastră, am constatat că nu sunt accesibile cabinetele de fizioterapie din oraş pentru beneficiarii noştri, fie că e vorba de lipsa accesibilităţii fizice, fie că e vorba de costurile prea ridicate. De aceea, am încercat să rezolvăm prin forţe proprii şi această problemă”, a declarat Laila Onu, directorul Fundaţiei “Pentru Voi”.

Cabinetul de fizioterapie funcţionează în cadrul proiectului “Ia o pauză”, proiect co-finanţat printr-un grant din partea Elveţiei prin intermediul Contribuţiei Elveţiene pentru Uniunea Europeană extinsă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*