Ultimele stiri

Pescar salvat de la înec de poliţiştii de frontieră orşoveni

Poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Orşova au intervenit cu  o ambarcaţiune de intervenţie şi patrulare, pentru salvarea vieţii unui pescar comercial care căzuse accidental din barca pe care o manevra pe fluviul Dunărea (km fluvial 954).
Astfel, în ziua de 10.11.2015 ora 19.00 poliţiştii de frontieră orşoveni aflaţi în serviciul de supraveghere a frontierei de stat au auzit strigăte de ajutor la aproximativ 500 de metri de malul românesc, pe direcţia Golfului Cerna (kilometrul fluvial 954 al fluviului Dunarea).

Poliţiştii de frontieră au alertat echipajul ambarcaţiei de intervenţie şi patrulare Arvor 4163, care s-a deplasat imediat la locul de unde se auzeau strigătele de ajutor.
Poliţiştii de frontieră orşoveni au recuperat persoana aflată în stare de şoc hipotermic din apele Dunării, transportând-o la pontonul de acostare, unde i-au acordat primul ajutor.
Concomitent cu acordarea primului ajutor, echipajul ambarcaţiei poliţiei de frontieră a apelat telefonic serviciul de urgenţă 112, la faţa locului sosind o ambulanţă ce l-a transportat pe bărbatul în vârstă de 53 de ani la Spitalul Municipal Orşova, acesta fiind în afara oricărui pericol.
Persoana in cauza a declarat poliţiştilor de frontieră că se afla la pescuit, s-a dezechilibrat, a alunecat din ambarcaţiune şi a căzut în apele fluviului Dunărea.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*