Ultimele stiri

Peste 1.000 de amenzi aplicate șoferilor indisciplinați din Timiș

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat peste 1000 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. De asemenea, au fost reţinute 34 de permise de conducere.

„În perioada 21 – 24 iulie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente”, transmit reprezentanții IPJ Timiș.

Astfel, au fost constatate 22 de infracţiuni şi aplicate 1164 de sancţiuni contravenţionale, 253 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 324 pentru neutilizarea centurii de siguranţă. Au fost reţinute în vederea suspendării 34 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum. De asemenea, au fost retrase 31 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*