Ultimele stiri

Peste 1.000 de părinți din Timiș au completat cereri în prima zi de înscrieri în clasa pregătitoare

Părinții copiilor din județul Timiș care vor merge din toamnă în clasa pregătitoare au luat cu asalt, ieri, mai ales școlile de elită din Timișoara, pentru a depune cereri în prima zi de înscrieri în clasa 0.

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării Științifice, în județul Timiș, ieri, până la ora 18.00, au fost depuse 1.100 de cereri. Dintre acestea, 933 vizează copiii cu vârsta de 6 ani, împliniți înainte de data de 1 septembrie 2015, și 167 de cereri, copiii cu vârsta de 6 ani, împliniți începând cu data de 1 septembrie 2015.

Părinţii sau tutorii legali îşi pot înscrie copiii în învăţământul primar pentru anul şcolar 2015-2016, începând de luni, 23 februarie, până în data de 13 martie. În cazul copiilor a căror vârstă permite înscrierea în clasa pregătitoare, cererile-tip se pot completa online sau la unitatea de învăţământ la care se solicită înregistrarea copiilor.

Validarea cererilor-tip se face zilnic, în intervalul orar 08:00 – 20:00 (luni-vineri), respectiv 08:00 – 13.00 (sâmbăta). În intervalul 20 – 21 martie, vor fi afişate, atât în unităţile de învăţământ, cât şi pe site-urile acestora şi ale inspectoratelor şcolare judeţene/al municipiului Bucureşti, candidaţii înmatriculaţi, numărul locurilor rămase libere şi lista copiilor neînscrişi după prima etapă.

A doua etapă de înscriere va avea loc în perioada 24 martie – 3 aprilie, iar pe 10 aprilie se vor afişa rezultatele finale. Între 13 – 17 aprilie, inspectoratele şcolare vor soluţiona toate cazurile nerezolvate după finalizarea celei de-a doua etape de înscriere.

Tot luni, 23 februarie, a început şi înscrierea copiilor în clasa I, în unităţile şcolare din circumscripţia de care aceştia aparţin. Înscrierea se va face direct la sediul unităţilor de învăţământ, pe acelaşi segment orar destinat şi înscrierilor pentru clasa pregătitoare. Etapa se va încheia în data de 13 martie. Pentru părinţii care doresc înscrierea copiilor în alte unităţi de învăţământ decât cele de circumscripţie, MEN a alocat perioada 23 martie – 3 aprilie. În data de 10 aprilie, la sediul fiecărei unităţi de învăţământ, vor fi afişate listele finale ale copiilor înscrişi în clasa I.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*