Ultimele stiri

Peste 100.000 de kilograme de deșeuri electrice, colectate în județul Timiș în 2014. De ce trebuie să le trimitem la reciclare

deseuri electrice

Locuitorii responsabili din județul Timiș au contribuit, în anul 2014, la colectarea a peste 110.000 de kilograme de deșeuri electrice prin cele 22 de acțiuni de colectare din mediul rural și urban care au fost desfășurate. Mai mult, în urma a 650 de solicitări la TelVerde 0800 444 800 al serviciului gratuit de  preluare de la domiciliu a deșeurilor electrice, s-au colectat aproximativ 27.000 de kilograme de DEEE-uri, transmite Asociația Română pentru Reciclare RoRec.

Potrivit reprezentanților asociației, este bine să colectăm selectiv deșeurile electrice și să le trimitem la reciclare pentru că acestea au în structura lor componente non-biodegradabile, ce conțin substanțe toxice, dintre care cele mai periculoase sunt plumbul, mercurul şi cadmiul. Ajunse la groapa de gunoi sau în natură, aceste substanţe poluează solul, aerul şi apa, ne afectează tuturor sănătatea şi pot genera apariţia unor boli precum cancer, alergii, sterilitate, afecţiuni ale inimii.

În plus, majoritatea deşeurilor electrice sunt constituite din componente care conţin materiale ce pot fi recuperate și reintroduse în industrie, ca materii prime secundare, pentru a preveni exploatarea irațională a resurselor primare.

Ca să scăpăm corect şi uşor de ele, avem acum la dispoziţie un serviciu naţional gratuit, pentru colectarea selectivă a deşeurilor electrice. Tel Verde 0800 444 800 este un serviciu de preluare gratuită de la domiciliu sau sediu de firmă ori instituţie, a deșeurilor electrice grele sau voluminoase, prin care o echipă locală RoRec vine și ridică deșeurile, transportul fiind gratuit.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*