Ultimele stiri

Peste 100 kilograme de pește, confiscate de poliţiştii de frontieră mehedinţeni

peste

Poliţiştii de frontieră de la Sviniţa au depistat  două persoane care transportau cu autoturismul personal, în condiții improprii și fără documete legale, 113 kilograme de peşte.

În această dimineață, în cadrul unei acţiuni de combatere a braconajului piscicol, poliţiştii de frontieră din cadrul Sectorului Poliţiei de Frontieră Sviniţa au oprit pentru control, la intrarea în localitatea Sviniţa  un autoturism Dacia despre al cărui conducător auto aveau date că se ocupă cu activităţi de braconaj piscicol.

La controlul autoturismului, poliţiştii de frontieră au  depistat în interiorul acestuia cantitatea de 113 kilograme de peşte din specia somn, crap şi fitofag, care era transportat în condiţii improprii şi pentru care aceştia nu posedau documente de provenienţă a mărfii.

Bărbații s-au ales cu dosar penal pentru săvârşirea faptelor de deţinere, transport sau comercializarea peştelui ori produselor de pescuit fără a poseda autorizaţiile legale.Întreaga cantitate de peşte a fost confiscată şi predată unei societăţi comerciale autorizate.

“Pedeapsa pentru săvârşirea unor asemenea genuri de infracţiuni este sancţiunea penală cu amendă cuprinsă între 6000 şi 10.000 de lei şi închisoare de la 1 la 3 ani” anunță Mihaela Leş, purtator de cuvant ITPF Timisoara

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*