Ultimele stiri

Peste 1000 de amenzi împărțite de polițiștii rutieri în cursul acestei săptămâni

Politie

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Oamenii legii au aplicat peste 1000 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi și au fost reţinute mai mult de 50  de permise de conducere.

În perioada 09 – 12 iunie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Au fost constatate 13 infracţiuni şi aplicate 1003 sancţiuni contravenţionale, 321 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 207 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

De asemenea, au fost reţinute în vederea suspendării 53 de permise de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere pietonilor şi vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*