Ultimele stiri

Peste 1300 sancțiuni și 129 permise de conducere reținute. Bilanțul pe patru zile al polițiștilor rutieri care au acționat în Timiș

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Au aplicat peste 1300 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. De asemenea, au fost reţinute 129 de permise de conducere.

În perioada 03-06 martie,  poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente. Au fost vizați atât șoferii, cât și pietonii.

Au fost aplicate 1357 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 465 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 144 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Totodată, au fost sancţionaţi 282 de pietoni care nu au respectat regulile privind circulaţia pe drumurile publice.

Au fost reţinute în vederea suspendării 129 de permise de conducere, 65 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.

De asemenea, au fost reţinute şi permisele de conducere ale şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric sau au depăşit limitele legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

Au fost retrase 27 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*