Ultimele stiri

Peste 15.000 de cititoare inteligente de apă, cu telecitire, la Timișoara

contoare telecitire

Aquatim investește în fiecare an în implementarea unor tehnologii inteligente, dar foarte eficiente. Astfel, în 2014, societatea de apă și canal a achiziționat un lot nou de 5.500 contoare de apă dotate cu module radio, care permit citirea consumurilor înregistrate de la o distanță de maxim 200 de metri. În perioada august-decembrie 2014, contoarele noi au fost montate în Ciarda Roșie, Calea Aradului și Torontalului.

Achiziția și instalarea contoarelor radio în Timișoara, s-a făcut în tranșe anuale, începând cu anul 2008. În prezent, pe branșamentele de apă din Timișoara sunt montate circa 16.000 de astfel de dispozitive. „Pentru o companie de apă, contoarele radio sunt o investiție avantajoasă, care reduce costurile de deplasare și de personal pentru citirea fizică a contoarelor și furnizează date corecte, fără erori. Consumul poate fi citit cu regularitate, chiar și atunci când angajații nu au acces la contor, ceea ce facilitează facturarea pe baza consumului real, nu a unor estimări. Înregistrările sunt stocate în baze de date și se poate afla cu ușurință consumul la orice moment”, anunță reprezentanții Aquatim.

În planurile de viitor ale societății este cuprinsă achiziția unui nou lot de 9.500 contoare cu telecitire, iar în perspectivă, în Timișoara vor exista numai contoare cu telecitire. Astfel de contoare vor fi, de asemenea, montate și în localitățile din județ unde se fac lucrări, din fonduri europene, pentru apă și canalizare. Aria de operare a societății Aquatim acoperă 100 de localități, cu peste 60.000 de contoare instalate și un grad de contorizare care depășește 95%.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*