Ultimele stiri

Peste 150 de farmacii din județul Timiș vor fi verificate. Care este motivul

medicamente

154 de farmacii care sunt în relație contractuală cu Casa Județeană de Sănătate Timiș vor fi controlate, în această lună, de echipe mixte formate din reprezentanți ai CJAS Timiș și ai DSP Timiș, la ordinul ministrului Sănătății.

Inspectorii vor verifica modul în care se respectă eliberarea medicamentelor compensate și gratuite. Controalele în județul Timiș au loc de astăzi și până în 28 noiembrie, fiind verificată perioada 01.07.2014 – 06.11.2014. Inspectorii vor verifica nu doar dacă se respectă eliberarea rețetelor compensate și gratuite, dar și dacă sunt respectate normele igienico-sanitare.

Conform prevederilor legale, farmaciile au obligaţia de a se aproviziona în mod continuu cu medicamentele care sunt acordate în cadrul sistemului de asigurări de sănătate, cu sau fără contribuţie personale, mai precis medicamentele compensate şi gratuite.

“În condiţiile în care un pacient solicită un medicament prescris de medic, iar farmacia nu are în stoc medicamentele compensate la preţuri mai mici sau egale cu preţul de referinţă, aceasta are obligaţia de a se aproviziona în termen de 24 de ore pentru bolile acute şi 48 de ore pentru cele cronice. În niciun caz farmacia nu trebuie să propună pacientului un medicament mai scump pentru care trebuie să plătească coplată”, a declarat, astăzi, Nicolae Bănicioiu, ministrul Sănătăţii.

Eliberarea unui medicament care necesită o plată mai mare din parte pacientului se poate realiza în condiţiile în care medicul a indicat în prescriptie denumirea comercială a medicamentului sau la solicitarea pacientului. De asemenea, farmaciile au obligatia legală de a informa şi prezenta, la loc vizibil, drepturile pacienţilor în relaţia cu acestea.

1 Commentariu pe Peste 150 de farmacii din județul Timiș vor fi verificate. Care este motivul

  1. Motivul este sa ramana doar lanturile de farmacii sa-i jegmaneasca pe bietii oameni. Chiar nu vede nimeni cum se fac afacerile intre unii medici si aceste lanturi de farmacii ?
    Chiar nu vede nimeni cum unii medici trimit pacientii la o anumita farmacie si sa spuna pacientul care anume medic l-a trimis acolo ?

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*