Ultimele stiri

Peste 1800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri şoferilor indisciplinaţi

rutiera

Peste 1800 de sancţiuni contravenţionale au fost aplicate de poliţiştii rutieri şoferilor indisciplinaţi, în urma acțiunilor desfășurate timp de o săptămână, 981 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 117 permise de conducere.

În perioada 22 – 28 iunie a.c., poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ în scopul prevenirii accidentelor rutiere şi impunerii respectării regulilor de circulaţie tuturor participanţilor la trafic.

Acţiunile au vizat, în special, depistarea conducătorilor auto care nu respectă normele legale privind viteza de deplasare şi regulile privind efectuarea manevrei de depăşire.

Astfel, amplasate în sistem cascadă, au fost utilizate toate aparatele radar din dotarea Serviciului Rutier pentru măsurarea vitezei de deplasare a autovehiculelor.

În urma activităţilor desfăşurate, poliţiştii au aplicat 1834 de sancţiuni contravenţionale conducătorilor auto care au încălcat normele rutiere, 981 fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Totodată, au fost reţinute în vederea suspendării 117 permise de conducere, 54 dintre acestea fiind pentru nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, iar alte 34 pentru depășirea limitelor legale de viteză cu peste 50 de km/h.

Un tânăr de 26 de ani, din Timișoara, a fost depistat de poliţişti în timp ce conducea un autoturism pe D.N. 6, km 551, rulând cu o viteză de 125 km/h pe un sector de drum cu limită legală de 70 de km/h.

S-a procedat la sancţionarea contravenţională a şoferului cu amendă în valoare de 877,5 lei şi reţinerea permisului de conducere, în vederea suspendării exercitării dreptului de a conduce vehicule pentru o perioadă de 90 de zile.

Activităţile derulate de poliţişti au ca scop salvarea de vieţi, viteza excesivă şi cea neadaptată la condiţiile de drum fiind principalele cauze generatoare de accidente rutiere grave. 

Poliţiştii recomandă celor aflaţi la volan să adapteze viteza la condiţiile meteo-rutiere, să păstreze o distanţă corespunzătoare faţă de autovehiculul din faţă şi să sporească atenţia atunci când circulă în coloană sau vizibilitatea este redusă.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*