Ultimele stiri

PESTE 20.000 DE ARBUŞTI ŞI 1.000 DE ARBORI, ÎN PARCUL DE 55.000 MP AL ANSAMBLULUI OPENVILLE TIMIŞOARA

Arbori maturi cu înălţimi de până la 12 metri, aproximativ 100 de specii de arbuşti ornamentali în forme şi culori deosebite, flori spectaculoase, piaţete cu gazon special şi evenimente variate – acestea sunt doar câteva dintre elementele de care se vor bucura locuitorii Timişoarei, din anul 2017, în parcul ansamblului multifuncţional Openville, dezvoltat în extinderea Iulius Mall Timișoara.

Cu o suprafaţă de peste 55.000 mpspaţiul verde din Openville va fi cel mai mare parc suspendat din Româniaamenajat peste o dală urbană, fiind construit peste viitoarea parcare subterană a ansamblului.

Parcul va fi o adevărată oază de relaxare pentru întreaga familie, încurajând petrecerea timpului în aer liber. Zona verde va include locuri de joacă pentru copiicarusel,patinoarfântâni artezienepiaţete pentru evenimente şi specii variate de arbori şi arbuşti.

Parcul Openville este conceput de peisagişti italieni şi româniaceeaşi echipă care a realizat şi spaţiul verde impresionant al ansamblului urbanistic Palas Iaşi, prin care s-a creat o superbă belvedere Palatului Culturii.

 

ARBORII ŞI ARBUŞTII, DEJA ACHIZIŢIONAŢI DE LA PEPINIERE DIN ITALIA

Parcul va constitui o premieră şi prin multitudinea de elemente menite să surprindă, să relaxeze şi să încânte, prin varietatea vegetală, dar şi prin dispunerea inedită a speciilor floristice. Aproximativ 20.000 de arbuşti şi 1.000 de arbori vor compune un veritabil „plămân verde” pentru întregul areal Openville şi pentru vecinătăţi. Arborii şi arbuştii care vor înfrumuseţa ansamblul urbanistic au fost deja achiziţionaţi de la pepiniere din nordul şi centrul Italiei, unde vor fi îngrijţi până la plantarea în parc. Specialiştii au ales specii care să se adapteze uşor la clima din Timişoara.

 

Majoritatea arborilor au înălţimi maride până la 12 metri, printre aceştia numărându-se: paltinicedribrazimolizi argintiistejariMetasequoiaLiquidambar (sau arborele de gumă) şi Ginkgo Biloba. Alţi copaci de înălţimi mari şi medii sunt: arborele laleapruni decorativimagnoliicastaniParrotiacarpeni şi fagi cu formă piramidalăarţari de diferite culori etcAlte peste 100 de specii de arbuşti ornamentali prin formă, coloratura frunzelor şi a florilor vor înfrumuseţa spaţiul verde, printre acestea: azaleehortensiitrandafiricameliiwisteriabuxuscăliniforsiţia şi multe altele.

Tot în Openville, locuitorii Timişoarei vor avea posibilitatea să se relaxeze pe iarbă, precum în faimoasele parcuri din lume, datorită suprafeţelor generoase amenajate cugazon special, pe care se poate călca fără a fi deteriorat.

Parcul din ansamblul Openville, promit reprezentanții Iuliul Mall, va fi un spaţiu vibrant, care va promova un stil de viaţă european, răspunzând preferinţelor de distracţie ale tuturor categoriilor de public. Aici se vor organiza evenimente diverse, de la activităţi educative şi recreative pentru copiimanifestări culturale şi competiţii sportive, până la târguri tematice,festivaluri şi expoziţii de artă.

 

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*