Ultimele stiri

Peste 2,2 miliarde de persoane sunt sărace sau se află în pragul sărăciei în lume (ONU)

Peste 2,2 miliarde de oameni sunt săraci sau aproape de pragul sărăciei în lume, un număr ce riscă să crească pe fondul crizelor financiare și al catastrofelor naturale, au avertizat joi Națiunile Unite, citate de France Presse.

În raportul său pe anul 2014 dat publicității la Tokyo, Programul Națiunilor Unite pentru Dezvoltare (UNDP) nominalizează prețurile alimentelor și conflictele violente ca fiind alte surse ce contribuie la agravarea sărăciei.

„Odată ajunsă eliminarea sărăciei extreme la zero, ea trebuie să și rămână la acest nivel’, a scris UNDP în raportul său intitulat sugestiv „Progres uman durabil: reducerea vulnerabilităților și construirea rezistenței”. ‘Trebuie mai exact să îi protejăm pe cei care sunt amenințați de catastrofe naturale, de schimbări climatice sau de șocuri financiare. A pune în centrul agendei noastre de dezvoltare reducerea acestor vulnerabilități reprezintă singurul mijloc de a ne asigura că progresul va fi durabil”, conform aceleiași surse.

„Asigurarea unei protecții de bază elementare pentru persoanele nevoiașe din întreaga lume ar costa cel puțin 2% din PIB-ul mondial”, potrivit agenției Națiunilor Unite. Raportul estimează că aproape 1,5 miliarde de persoane trăiesc în sărăcie, repartizate în 91 de țări în curs de dezvoltare, și că 800 de milioane se află chiar la pragul sărăciei, informează Agerpres.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*