Ultimele stiri

Peste 500 de amenzi aplicate de poliţişti şoferilor indisciplinaţi, în weekend

poliția

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând 529 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 251 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Au fost reţinute 38 de permise de conducere.

În perioada 13 – 15 noiembrie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, poliţiştii au întocmit 19 dosare penale şi au aplicat 529 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 251 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 55 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 38 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor şi vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

La data de 14 noiembrie a.c., în jurul orei 21.30, poliţiştii oraşului Sânnicolau Mare au oprit pentru control un moped care circula pe raza localităţii Dudeştii Vechi, condus de un tânăr de 31 de ani.

În urma verificărilor efectuate în baza de date, poliţiştii au constatat că mopedul nu este înregistrat în vederea circulaţiei pe drumurile publice, iar tânărul nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.

Totodată, s-a procedat la testarea acestuia cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,14 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care tânărul a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În jurul orei 22.45, poliţiştii Serviciului Rutier Timiş au depistat un tânăr de 25 de ani, fără permis de conducere în timp ce conducea un autoturism neînmatriculat pe strada Rapsodiei, în municipiul Timişoara.

Totodată, s-a procedat la testarea conducătorului auto cu aparatul etilotest, rezultând o valoare de 1,19 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care acesta a fost condus la spital pentru recoltarea probelor biologice în vederea stabilirii cu exactitate a alcoolemiei.

În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*