Ultimele stiri

Peste 500 de apartamente, reabilitate termic pe bani europeni. Când încep lucrările

Robu Maxim

Peste 500 de apartamente din Calea Șagului și Bulevardul 16 Decembrie 1989 vor fi reabilitate termic pe bani europeni. Contractul a fost semnat luni la Primărie Timișoara în prezența primarului Nicolae Robu și al directorului Agenției pentru Dezvoltare Regională Vest, Sorin Maxim.

Proiectul semnat astăzi include reabilitarea termică a șase blocuri. Vorbim despre 502 familii cu venit mediu lunar  de sub 350 euro, care se vor putea bucura de bani europeni pentru reabilitarea termică a apartamentelor în care locuiesc. Proiectul, în valoare de 8,8 milioane de lei cuprinde fonduri nerambursabile de la UE.

Până în momentul de față au fost semnate patru astfel de contracte în valoare totală de 27,3 milioane de lei. Acestea presupun reabilitarea a 26 de blocuri, cu aproape 1.500 de apartamente. Un singur proiect dintre cele depuse de municipalitate mai trebuie acceptat pentru finanțare europeană, dar nu se știe încă când se va întâmpla acest lucru.

„Avem în fază avansată un al cincile proiect care este în perioada de precontractare. După ce va fi aprobată și această cerere de finanțare, Timișoara va avea fonduri de peste 10 milioane de euro pentru eficientizare energetică a unui număr de blocuri ce cuprind peste 2.600 de apartamente”, explic[ primarul Nicolae Robu

Despre începerea efectivă a lucrărilor nu se știe însă nimic, căci demararea acestora depinde de finalizarea licitațiilor.

„La licitații știi când pornești, dar nu știi când se încheie. Noi suntem interesați să se încheie cât mai repede procedura de licitație”, a mai declarat primarul.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*