Ultimele stiri

Peste 500 de șoferi arși la buzunare în weekend pe șoselele din Timiș

etilotest

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutier. Astfel, aceștia au aplicat aproape 550 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, cele mai multe fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză.

Oamenii legii au întocmit 12 dosare penale conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Totodată, au fost aplicate 546 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 242 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 96  pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Ca măsură complementară, au fost reţinute în vederea suspendării 36 de permise de conducere pentru neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire, conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice şi depăşirea limitelor legale de viteză. De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare.

În săptămâna care tocmai a început, poliţiştii vor desfăşura acţiuni punctuale pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*