Ultimele stiri

Peste 800 de amenzi aplicate în weekend șoferilor indisciplinați

În zilele de weekend, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere. Aceștia au aplicat 823 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi. Au fost reţinute 38 de permise de conducere.

În perioada 28 februarie – 02 martie, poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente, reducerii riscului rutier pe drumurile naţionale, drumurile judeţene şi în localităţi, precum şi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Astfel, au întocmit 8 dosare penale, conducătorilor de autovehicule depistaţi sub influenţa băuturilor alcoolice, celor care nu posedau permise de conducere, precum şi celor care se deplasau cu autovehicule neînmatriculate pe drumurile publice.

Au fost aplicate 823 de sancţiuni contravenţionale, dintre care 557 au fost pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 66 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.

Au fost reţinute în vederea suspendării 38 de permise de conducere, pentru conducerea autoturismelor sub influenţa băuturilor alcoolice, neacordarea priorităţii de trecere vehiculelor, nerespectarea regulilor privind efectuarea manevrei de depăşire şi depăşirea limitelor legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 8 certificate de înmatriculare.

Poliţiştii vor desfăşura totă săptămîna acţiuni pentru combaterea principalelor cauze generatoare de accidente.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*