Ultimele stiri

Peste 900 de sancţiuni aplicate de poliţiştii rutieri

rutiera

Timp de patru zile, poliţiştii rutieri au acţionat pe raza întregului judeţ, în vederea prevenirii şi combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 900 de sancţiuni contravenţionale şoferilor indisciplinaţi, 372 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză. Poliţiştii au reţinut în vederea suspendării 60 de permise de conducere.

În perioada 08 – 11 iunie a.c., poliţiştii rutieri au desfăşurat activităţi în scopul îndeplinirii priorităţii naţionale în domeniul siguranţei rutiere, privind combaterea sistematică a cauzelor generatoare de accidente.

Astfel, au fost întocmite 20 de dosare penale pentru infracţiuni rutiere şi aplicate 934 de sancţiuni contravenţionale, 372 dintre acestea fiind pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum şi 94 pentru neutilizarea centurii de siguranţă.
Au fost sancţionaţi şi 219 pietoni care nu au respectat prevederile legale.

Au fost reţinute în vederea suspendării 60 de permise de conducere, 11 dintre acestea fiind pentru neacordarea priorităţii de trecere pietonilor.
Totodată, au fost reţinute şi permisele şoferilor care nu au acordat prioritate de trecere vehiculelor, nu au respectat regulile privind efectuarea manevrei de depăşire, semnificaţia luminii de culoare roşie a semaforului electric şi limitele legale de viteză.

De asemenea, au fost retrase 20 de certificate de înmatriculare.

În zilele de week-end, poliţiştii se vor afla la datorie, desfăşurând activităţi în vederea combaterii conducerii autovehiculelor sub influenţa băuturilor alcoolice şi/sau a unor substanţe şi produse stupefiante sau medicamente cu efecte similare acestora şi impunerii respectării normelor legale referitoare la viteza de deplasare.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*