Ultimele stiri

Peşte cu spaghete şi dovlecei

peste cu spaghete si dovlecei

Ingrediente:

4 fileuri de peşte (şalău, ştiucă sau peşte oceanic)
2 dovlecei
5-6 roşii cherry
300 g spaghete
2 căţei de usturoi
2 linguri ulei
oregano uscat
rozmarin
piper roşu boabe

Pentru sosul pesto:

2 căni cu frunze de busuioc proaspăt
50 g parmezan ras
4 linguri ulei de măsline
2 linguri nuci măcinate
3 căţei de usturoi zdrobiţi
sare
piper

Cum se prepară:

Pentru prepararea sosului pesto, se amestecă în blender frunzele de busuioc, nucile măcinate, parmezanul ras şi usturoiul zdrobit. Se adaugă treptat uleiul de măsline, ca la maioneză, şi se condimentează cu sare şi piper, ­după gust. Se taie dovleceii felii, se aşază într-o formă termorezistentă, se adaugă roşiile cherry tăiate în două, căţeii de usturoi tăiaţi bastonaşe şi se presară legumele cu sare şi piper, după gust. Peste legume se aşază bucăţile de peşte.

Se presară totul cu oregano şi rozmarin, se stropesc cu ulei şi se pun la cuptor pentru circa 35 de minute. Separat, se fierb spaghetele în apă cu sare conform instrucţiunilor de pe pachet, se scurg de apă şi se amestecă cu sos pesto. Se servesc ca garnitură alături de peşte şi legume, decorate cu boabe de piper roşu. Ai obţinut cea mai bună reţetă de peşte cu spaghete şi dovlecei, scrie Click.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*