Ultimele stiri

Peste o mie de timișoreni au aflat cum se face berea

bere

Fabrica de Bere Timișoreana și-a deschis porțile pentru a cincea oară, oaspeții având ocazia să vadă cum se face berea cu o tradiție de aproape 300 de ani. În cele patru zile, peste 1000 de vizitatori au avut ocazia să afle tainele fabricarii celei mai indragite beri din Romania, Timisoreana.

Berarii din fabrica Timişoreana au îmbrăcat pentru patru zile straiele de ghid, pentru a împărtăşi pasionaţilor de bere meşteşugul şi dăruirea din spatele fiecărei halbe de bere ce a ieşit pe porţile Primei Fabrici de Bere din România. Vizitatorii au aflat despre ingredientele şi etapele de fabricare ale berii Timişoreana, trecând împreună prin procesele de Fierbere, Fermentare, Maturare, Filtrare şi Îmbuteliere, chiar în locurile în care acestea au loc.

Zilele Porţilor Deschise au reprezentat o ocazie specială pentru generaţiile anterioare de berari ai fabricii Timişoreana să îşi revadă colegii care lucrează în continuare în fabrică, colegi cărora le-au lăsat moştenire pasiunea şi meşteşugul fabricării berii şi alături de care au dus mai departea povestea berii Timişoreana, de aproape 300 de ani. Ei s-au reunit şi au făcut împreuna un tur de fabrică, retrăind clipele în care, sub bagheta lor, butoaie şi sticle pline de Timişoreana luau drumul meselor şi caselor timişorenilor şi românilor din toată ţara.

 

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*