Ultimele stiri

Petiţia libertăţii de conştiinţă. Răspuns la cererea de convertire a lui Iohannis la ortodoxie

Klaus Iohannis

În prima zi după ce Iohannis a fost ales preşedinte al României, a apărut o petiţie online prin care acestuia i se cere să se convertească la ortodoxie. Petiţia a strâns peste 700 de semnături în mai puţin de 48 de ore. Există însă şi o contra-petiţie, o iniţiativă răspuns la cererea de convertire a lui Iohannis, scrie stiripesurse.ro.

Cu argumente din Constituţie şi din Biblie, iniţiatoarea contra-petiţiei susţine respectarea dreptului lui Iohannis la credinţa proprie.

Constituţia României spune: În ARTICOLUL 29 Libertatea conştiinţei Drepturile şi libertăţile fundamentale (1) Libertatea gândirii şi a opiniilor, precum şi libertatea credinţelor religioase nu pot fi îngrădite sub nici o formă. Nimeni nu poate fi constrâns să adopte o opinie ori să adere la o credinţă religioasă, contrare convingerilor sale.(2) Libertatea conştiinţei este garantată; ea trebuie să se manifeste în spirit de toleranţă şi de respect reciproc.

Într-un stat european, într-o Românie modernă, nimeni nu poate cere altcuiva convertirea religioasă. Chiar dacă simplul botez ar însemna şi convertirea, nimeni nu poate cere sau impune altcuiva aderarea la un cult religios. Premisa de la care porneşte Petiţia „Solicităm Botezul Ortodox al Președintelui (potrivit Legii Pământului)” este una falsă, si care dezinformează: Scriptural vorbind, creştinii sunt chemaţi să se roage pentru cei aflaţi „în stăpânire”, indiferent de apartenenţa religioasă:

1. Vă îndemn deci, înainte de toate, să faceţi cereri, rugăciuni, mijlociri, mulţumiri, pentru toţi oamenii,

2. Pentru împăraţi şi pentru toţi care sunt în înalte dregătorii, ca să petrecem viaţă paşnică şi liniştită întru toată cuvioşia şi buna-cuviinţă,

3. Că acesta este lucru bun şi primit înaintea lui Dumnezeu, Mântuitorul nostru,

4. Care voieşte ca toţi oamenii să se mântuiască şi la cunoştinţa adevărului să vină. 1 Timotei 2, 1-4, http://bibliaortodoxa.ro.

Biserica Ortodoxă Română este doar unul dintre cultele religioase recunoscute în România, cu aceleaşi drepturi ca şi celelalte, meritând acelaşi respect ca şi acestea.

Solicităm respectarea dreptului la libertatea alegerii apartenenţei religioase. Solicităm toleranţa şi respectul acestor alegeri. Credem că acum, după alegerea unui Preşedinte român de etnie germană, şi de confesiune Luterană, este momentul în care societatea românească poate fi educată în spiritul înţelegerii şi toleranţei reciproce. Credem că acum este momentul ca discriminarea să dispară. Doamne-ajută!„, se arată în petiţia libertăţii de conştiinţă.

Noua petiţie are peste 450 de semnături în 17 ore.

Sursa: stiripesurse.ro

1 Commentariu pe Petiţia libertăţii de conştiinţă. Răspuns la cererea de convertire a lui Iohannis la ortodoxie

  1. Sunt crestin ortodox practicant, dar recunosc dreptul fiecarui om de a alege daca este sau nu religios, ce confesiune urmeaza si cat de practicant este. Doamne ajuta!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*