Ultimele stiri

Petiție împotriva comasării colegiilor tehnice „Henri Coandă” cu „Dimitrie Leonida” din Timișoara. Cine a inițiat-o

protest isj timis

Sediul Inspectoratului Școlar Timiș a fost luat cu asalt, vineri, de zeci de profesori de la Colegiul Tehnic „Henri Coandă”, care s-au arătat nemulțumiți de faptul că inspectorii școlari au luat decizia de a-i comasa cu Colegiul Tehnic „Dimitrie Leonida” fără ca măcar să fie consultați.

Deși au discutat mai multe ore cu inspectorii școlari, dascălii nu au fost convinși că ideea comasării este o ideea bună, astfel că, sâmbătă seara, au deschis și o petiție online împotriva „fuziunii prin absorbţie a Colegiului Tehnic „Dimitrie Leonida” Timişoara de către Colegiul Tehnic „Henri Coandă” Timişoara.

Petiția este inițiată de personalul didactic și nedidactic al colegiului, împreună cu elevii și părinții acestora. Şcoala noastră, la momentul actual, are un sediu adecvat desfăşurării în condiţii optime şi cu dotarea corespunzătoare privind procesul instructiv-educativ pentru numărul actual de elevi, fără spaţiu excedentar. Creşterea numărului de elevi, ca urmare a fuzionării, ar duce la desfăşurarea activităţii instructiv-educative în condiţii total improprii din punct de vedere al arealului fizic cât şi al celui bio-psiho-social, conform reglementărilor în vigoare. Creşterea numărului de elevi, fără afectarea calităţii procesului instructiv-educativ, ar duce la program şcolar în două schimburi. Acest lucru ar putea afecta cei 48% de elevi ai şcolii noastre care provin din mediul rural şi fac naveta”, spun inițiatorii petiției.

Petiția a fost semnată, până în acest moment, de 321 de persoane.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*