Ultimele stiri

Petiţie pentru programul „Şcoală după Şcoală”

Părinţii se mobilizează rapid pentru strângerea semnăturilor în ceea ce priveşte petiţia pentru păstrarea programului „Şcoală după Şcoală”. Până în prezent au fost adunate aproximativ 700 de semnături.

„ In calitate de parinte, rog autoritatile, cei in masura sa hotarasca soarta copiilor nostrii, sa le acorde dreptul de a invata in scoala, dupa-amiaza, caci rezultatele concursurilor sunt datorate acestor ore de munca suplimentarea, atat a invatatoarei cat si a elevilor. Copiii nu sunt vinovati de proasta organizare si de haosul creat de asa zise legi/hotarari/ordine si nu merita sa umble prin ploaie, frig, zapada, ori vant, doar pentru ca doresc sa invete.”  A comentat Chitonescu Liliana-Daniela. Un alt părinte revoltat spune: „Sustin acordarea posibilitatii cadrelor didactice de a desfasura in conditii legale , contra-cost , in spatii subinchiriate din incinta scolilor unde profeseaza , a activitatii „after-school” sau „scoala dupa scoala” ! Consider ca este o modalitate decenta atat pentru elevi cat si pentru cadrele didactice de a desfasura aceasta activitate . Copilul meu a beneficiat timp de trei ani si jumatate de acest tip de serviciu si am fot extrem de multumiti de rezultate.” Mihai Avramescu

Inspectoratul Şcolar Timiş doreşte interzicerea funcţionării PFA-urilor în şcoli, considerând că programul „Şcoală după Şcoală” este echivalentul  programului After School desfăşurat de persoanele fizice autorizate, dând următoarele indicaţii:

-interzicerea PFA în şcoli

-plata cu ora a dascălilor care desfăşoară acest program

-limita de 12 elevi  într-o grupă

Reprezentanţii instituţiilor şcolare sunt însă nemulţumiţi, declarând că au dreptul de a închiria sălile de clasă în care îşi desfăşoară activitatea, datorită contribuţiilor substanţiale aduse  pentru dotarea acestora. De asemenea, ei sunt nemulţumiţi si de plata cu ora, considerând această modalitate indecentă, deoarece se raportează la salariul de încadrare al fiecăruia şi nu la munca reală prestată. Nu în ultimul rând, profesorii mărturisesc faptul că nu pot selecta doar 12 copii, pentru a nu face discriminare între aceştia.

O profesoară a unei instituţii de învăţământ aflată în această situaţie a declarat pentru Timişoara Online:  „Din 2007 până în 2011, am funcţionat bine-mersi, fără niciun fel de problemă,  fiind o muncă privată. Noi beneficiem de la şcoală doar de sala de clasă care tot noi din banii părinţilor şi din banii noştri personali (…) Iar părinţii nu au nimic împotriva taxei.(…) Ordinul se referă la gruprui sociale, iar noi nu lucrăm cu grupuri sociale. Noi avem 5-6-7 cazuri sociale pe toată şcoala iar aceştia sunt primiţi la after – school cu tot dragul.”

Vom reveni cu detalii în ceea ce priveşte poziţia Inspectoratului Şcolar Judeţean Timiş.

Puteţi accesa această petiţie aici: http://www.petitieonline.net/petitie/doriti_continuarea_after_school_ului_in_scoli_-p23513144.html

1 Commentariu pe Petiţie pentru programul „Şcoală după Şcoală”

  1. miron angela // 1 decembrie 2014 a 13:49 // Răspunde

    imi doresc acest program

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*