Ultimele stiri

Petre Roman riscă să-şi piardă mandatul de deputat

Deputatul PNL Petre Roman este aproape să-şi piardă mandatul de parlamentar. Surse politice au declarat, pentru stiripesurse.ro, că Roman a contestat prea târziu raportul prin care Agenţia Naţională de Integritate.

Potrivit surselor citate, Petre Roman va fi nevoit să părăsească Parlamentul dacă ANI va cere acest lucru.

Deputatul PNL de Braşov Petre Roman a fost declarat incompatibil de ANI în martie 2014, pentru că, începând cu data de 20 decembrie 2012, deține, simultan, funcția de deputat și calitatea de persoană fizică autorizată.

Petre Roman anunţa după publicarea raportului ANI că va contesta în instanţă decizia. „Decizia este contestabilă din ambele puncte de vedere, şi legal şi funcţional. Legal pentru că în Codul civil adoptat în 2011 nu mai face referire la calitatea de comerciant, aceea care se referă şi la persoană fizică autorizată – deci nu mai există această încadrare juridică. În cazul meu, pe PFA-ul pe care îl deţineam nu am avut niciun fel de operaţiuni cu venit de cu vreo doi ani înainte de participa în alegeri, şi după aceea, nici atât”, declara fostul premier în martie 2014.

 

Preluat de pe: pesurse.ro

1 Commentariu pe Petre Roman riscă să-şi piardă mandatul de deputat

  1. ignat mihail // 19 ianuarie 2015 a 11:13 // Răspunde

    Ar fi cazul sa-l schimbe pe individul asta,care parca are abonament la parlament si sa-l traga la raspundere pentru distrugerea industriei de care a spus ca este o gramada de fier vechi.

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*