Ultimele stiri

Petrică Folică: „Ceea ce este bun pentru timişoreni, nu este bun pentru tovarăşul Sorin Grindeanu”

Petrică Folică afirmă faptul că deputatul Sorin Grindeanu face acuzații nefondate la adresa sa. Se pare că aceste divergențe dintre cei doi oameni politici au legătură cu modul în care a fost pusă la cale licitația în urma căreia a fost achiziționată stația de filtrare a aerului Systemlife, de producție italiană.

„Tovarăşul Grindeanu mă denigrează şi emite acuzaţii nefondate la adresa mea, justificând ceea ce „crede” el printr- un articol al unui jurnalist. Afirmaţiile tovarăşului Grindeanu şi ale ziaristului pe care îl citează sunt mincinoase şi calomnioase, nu sunt bazate pe nimic real sau concret. Dacă tot vrea să facă acuzaţii, tovarăşul Grindeanu să nu arunce responsabilitaea pe un ziarist proaspăt angajat. Tovarăşul Grindeanu să aducă dovezi că eu aş fi luat măcar 1 ban pentru staţia de purificare a aerului şi îşi eu îmi dau demisia din Consiliul Local, iar dacă nu poate dovedi atunci să îşi dea el demisia din Parlament pentru că dezinformează cetăţenii:, spune Folică.

Petrică Folică mai susține că datele prezentate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş relevă calitatea aerului în Timişoara, calitate care era deficitară în ultimele trei luni ale anului 2013.

„Conform datelor prezentate de către Agenţia pentru Protecţia Mediului Timiş, calitatea aerului în Timişoara era deficitară; în ultimele 3 luni ale anului 2013, 12 buletine au raportat un indice de calitate a aerului rău şi foarte rău în anumite zone ale oraşului.
În calitate de consilier local din partea PP-DD, în 28 ianuarie 2014, pentru a contribui la rezolvarea problemei poluării aerului în Timişoara, am propus un proiect de hotarâre în consiliul local privind achiziţionarea a 4 staţii de purificare a aerului pentru oraş. Conform legii, proiectul a fost supus votului în sedinţa de Consiliu Local şi a fost aprobat inclusiv de unii membri ai PSD, în urma votului fiind hotărâtă achiziţionarea de către Primăria Municipiului Timişoara a unei singure staţii de purificare a aerului pentru oraş. Beneficiarii acestui proiect sunt cetăţenii Timişoarei”, mai spune Folică.

Tot acesta mai informează că licitația și achiziția au fost realizate de către Departamentul de Mediu al Primăriei şi de către Biroul de Achiziţii al Primăriei: „Această procedură legală ar trebui să fie bine cunoscută de fostul viceprimar Grindeanu sau poate de reprezentanţii PSD din Primăria Municipiului Timişoara care sunt obisnuiţi să procedeze în alt mod. Poate cu acestă ocazie preşedintele PSD Timişoara, Sorin Grindeanu, ne lămureşte de ce subordonatul său, viceprimarul Traian Stoia, şi grupul PSD din Consiliul Local au încercat vânzarea către PSD la un preţ mult subevaluat (99 000 euro) a unui imobil important din patrimoniul Municipiului Timişoara, imobil apoi reevaluat la 700 000 de euro.

Aş mai menţiona că timişorenii sunt dezamăgiţi că în campania electorală din 2012, Sorin Grindeanu s-a folosit de un proiect umanitar pentru copii, promiţând că va construi un Spital de Pediatrie în valoare de 15 milioane de euro, însă nu şi-a onorat promisiunea. Sorin Grindeanu a fost viceprimar în perioada 2008-2012, timp în care municipiul Timişoara a rămas mult în urma altor oraşe din vestul ţării, însă averea lui personală a sporit considerabil. În 2014, deputatul Sorin Grindeanu a servit interesul “public” prin următoarele realizări: tatal său şi cumnata sa au fost numiţi Şefi ai Inspectoratelor Şcolare Generale din judeţul Caraş Severin şi, respectiv, din Timiş.

Personal nu am nici un beneficiu personal din acest proiect de combare a poluării aerului, doar mi-am făcut datoria de a încerca să protejez sănătatea timişorenilor şi de a preveni sancţiunile din partea Comisiei Europene pentru că în cazul finalizării procedurii de infringement penalităţile pentru municipiul Timişoara se ridicau la peste 35 000 euro/zi până la rezolvarea poluării”, precizează Petrică Folică.

1 Commentariu pe Petrică Folică: „Ceea ce este bun pentru timişoreni, nu este bun pentru tovarăşul Sorin Grindeanu”

  1. Un ziarist proaspat angajat // 5 noiembrie 2014 a 23:31 // Răspunde

    Toate informatiile pe care le prezinta fostul detectiv Petrica Folica sunt la fel de credibile precum cea conform careia ziaristul respectiv este proaspat angajat? Nu de alta, dar jurnalistul in cauza lucreaza din anul 1998 la ziarul respectiv. Intr-adevar, proaspat angajat…

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*