Ultimele stiri

Petrică Folică, membru al noii majorităţi din CLT, a părăsit sala de şedinţe. Ce l-a făcut să nu mai vrea să îl susţină pe Herzog

Consiliu Local

Au trecut aproape două ore de când consilierii locali s-au întâlnit în sala de consiliu a Primăriei pentru a decide asupra persoanei care va ocupa scaunul de viceprimar. În discuţie sunt Bogdan Herzog, consilier local al PNŢCD, şi Dan Diaconu, actual viceprimar liberal.

Cu toate acestea, şedinţa a luat o turnură interesantă. Printre scandări şi injurii aduse de public, Nicolae Robu a citit un pasaj dintr-un articol scris de Bogdan Herzog pentru „Vocea Rusiei”. Acesta susţine administraţia lui Putin şi spune, în textul său, că Rusia este un exemplu de urmat pentru România.

„Eu am aflat cu stupoare de aceste concepţii ale lui Bogdan Herzog, ieri am aflat şi am rămas năucit. Sunt un om care iubeşte literatura şi am citit literatură rusă şi Rusia are valorile ei, dar nu este un model pentru România, ci ţările europene sunt. Evident că dumneavoastră aveţi valenţele positive, dar concepţia asta, a dumneavoastră, pe mine mă exasperează”, a afirmat primarul.

După momentul în care s-a discutat despre atitudinea prorusă a posibilului viceprimar, Petrică Folică, consilier local al PPDD şi membru al noii majorităţi din CLT, l-a întrebat pe Bogdan Herzog dacă aceste acuze sunt adevărate. Când ţărănistul a confirmat, Pertică Folică a părăsit sala de consiliu.

„Nu am avut cunoştinţă de cauză. Eu mai presus de orice sunt român”, a exclamat Folică la plecarea din sală.

Ciprian Jichici a luat şi el cuvântul şi a explicat de ce nu este Dan Diaconu un viceprimar bun. Desigur, cei doi sunt colegi de partid, iar intervenția lui Jichici  a fost ironică: „Aţi generat şi duceţi la bun sfârşit cea mai penibilă şedinţă de Consiliu Local din câte mi-a fost dat să văd. Vreau să îl felicit pe Dan Diaconu de ziua lui. Ne-am cunoscut în clasa a patra la olimpiada de matematică şi îmi pare rău să spun că tu ai greşit. Tu nu eşti bun de viceprimar Dane, pentru că tu eşti un naiv, vii la şapte în Primărie şi pleci la nouă seara, şi nu faci altceva decât să munceşti. Ai greşit că nu ţi-ai angajat 30 de apropiaţi la Colterm. Ai greşit că nu ţi-ai angajat familia la clubul de baschet. Şi tu greşeşti, Dane, pentru că nu faci mânării cu terenuri. Tu, Dane, ca un naiv, ai lucrat pentru oraşul ăsta. Se pare că nu eşti bun de viceprimar din aceste motive. Eu înţeleg ipocizie! Ce nu reuşesc să înţeleg e calculul politic. Se pare că am capacitate şi mai redusă decât a colegului Simonis, dar care este câştigul PSD? Înţeleg câştigul PPDD care acum stă la masă cu ciocoii”.

1 Commentariu pe Petrică Folică, membru al noii majorităţi din CLT, a părăsit sala de şedinţe. Ce l-a făcut să nu mai vrea să îl susţină pe Herzog

  1. Radu Toanca de la PSD si-a angajat sora la Colterm, nu conteaza ca au fost atatia dati afara ca sa faca loc doamnei si nici ca firma e la un pas de faliment

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*