Ultimele stiri

Petrică Folică: „Mulţumim diaspora! Sunteţi eroii noştri!”

Petrică Folică, membru PNL Timiș, a ținut să mulțumească pe Facebook diasporei pentru rezultatul care i-a adus victorie lui Iohannis.

„Mulţumim diaspora! Sunteţi eroii noştri! Miza zilei de astăzi a fost chiar democraţia autentică la care sperăm de 25 de ani!
La 25 ani după revoluţie am simţit că drepturile câştigate cu jerfă de sânge în decembrie 1989 sunt încălcate de către guvernul Ponta şi complicii săi.
Sacrificiul românilor din diaspora de a sta ore în şir la cozi uriaşe în faţa secţiilor de votare, determinarea de a nu ceda în faţa abuzului realizat de guvernul Ponta care a împiedicat dreptul fundamental de a vota, a fost scânteia care a trezit în români spiritul de solidaritate şi de revoltă în faţa pericolului pe care îl reprezenta acapararea totală a puterii de către sistemul corupt, abuziv, mincinos şi arogant reprezentat de coaliţia USD ( PSD-PC-UNPR) şi de Victor Ponta”, scrie pe contul său de socializare Folică.

Acesta le mulțumește manifestanților din Piața Victoriei care au protestat pentru respectarea dreptului de a vota: „Mulţumesc tuturor celor care au susţinut principiile democraţiei şi au manifestat în Piaţa Victoriei pentru respectarea dreptului de a vota.
Prin revoluţia votului ne-am luat ţara înapoi!”.

1 Commentariu pe Petrică Folică: „Mulţumim diaspora! Sunteţi eroii noştri!”

  1. Pentru ce atat patetism care nu este deloc necesar? Romanul este nascut poet si o dovedeste in orice moment:)!Ce a facut diaspora, ma rog voua, de ne multumiti asa de adanc poetic? Am votat, pentru ca asa face orice cetatean. NU a fost un razboi spre a lupta in numele Romaniei, nu ne-am pus viata in pericol, am luat doar buletinul de vot, am facut ceea ce am crezut de cuviinta si l-am depus in urna. Ce atata „eroificare”? Am plecat in alte tari deoarece am avut sansa. Multi care au ramas acasa ar fi vrut sa plece, insa nu au avut mijloacele necesare. Ei sunt eroii, CEI RAMASI ACASA, cei care sufera manelele zilnice, scandalurile zilnice, lipsa de apa calda, lipsa de caracter si morala, si multe alte lipsuri. Noi cei din afara Romaniei nu suntem „cei din linia intai”, cei ramasi acasa sunt. Scrieti asa de poetic despre noi, cei care am parasit Romania si am schimbat cetatenia, si avem o viata mai buna din orice punct de vedere, incat ma cuprinde o stare de nestare. Credeti ca numai ingineri, profesori, doctori, actori, mecanici au parasit Romania si au dus faima romaneasca pe alte culmi blah-blah-blah? De ce nu mentionati prostituatele, cersetorii, tiganii, criminalii, hotii care ne fac SI NOUA greutati in alte tari, care ne dau un renume prost, romani pe care si noi ii evitam in drumul nostru pe strazile tarilor care ne-au adoptat? Nu mai idealizati diaspora!!!!Noi suntem cei CU DUBLA CETATENIE sau cei care AU CEDAT CETATENIA ROMANA! Idealizati-i pe romanii ramasi la prispa lor, asteptand un ajutor de la Dumnezeu, deoarece pe pamant se intampla numai poezie, idilism, manele, zavorance, carmen brumisme,rautate, incercari zadarnice de blogarii…Oameni buni, nimeni NU face minuni de unul singur. A fost UNUL si l-au CRUCIFICAT…Lasati poezia si claditi o viata reala! Votul a fosr real, nu poezie! Si in spatele oricarui vot exista sperante, jocuri politice, dreptate si nedreptate, ignoranta si stiinta, trucaje si adevar. Poezia lipseste. Famiilii despartite, suferinta, ce non-sensuri! Oamenii isi construiesc viata asa cum considera ca le este mai bine. Cei ce au ales drumul exilului puteau foarte bine sa stea acasa si sa lupte spre a-si dobandi drepturile. NUUU! Noi am ales sa fim umiliti de straini decat sa fim umiliti de concetatenii nostri. Noi am ales sa ne vedem familiile o data la cinci ani, nimeni nu ne-a obligat. Asa ca, mai usor cu poezia exilului: diaspora NU a facut NIMIC deosebit, intre doua duminici, nu a sacrificat nimic. Totul e POVESTE!

Scrie un comentariu

Adresa dvs. de email nu va fi publicata.


*